Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting Maastricht-West? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of loop eens binnnen (5-10 jaar) op zaterdag morgen vanaf 10.00 uur en (11-18 jaar) op vrijdagavond vanaf 19.30 uur.

Informatie over het lidmaatschap
Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Maastricht-West kun je eerst drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na drie keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende

 • Je kunt drie keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
 • Het lidmaatschap gaat in vanaf de 4de week  en je betaalt ook contributie vanaf de 4de week nadat je bent ingeschreven.
 • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding. Dit kan telefonisch, of via de mail.
 • Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

Contributie

Nadat de inschrijving als lid is afgerond betaal je maandelijks € 8,50. Dit kan via een automatische incasso, of door het bedrag zelf over te schrijven op IBAN NL17SNSB0858405717.

Inschrijven

Inschrijven voor de groep doe je middels het inschrijfformulier. Dit ontvang je van de leidng tijdens de eerste opkomst.

Het formulier kun je ook downloaden en digitaal invullen. Heb je het ingevult dan kun je het printen en aan de leiding geven of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Maastricht-West, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting...

 • beleef je uitdagende activiteiten!
 • ontmoet je nieuwe vrienden!
 • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
 • leer je je eigen grenzen ontdekken!
 • ontvang je een Scoutcard!
 • krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
 • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
 • vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
 • ontmoet je mensen uit andere culturen!
 • ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
 • kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
 • ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap? Kijk dan verder op deze site of neem contact op met de ledenadministratie. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Video Explorers @Maastricht Mooiste

Leeftijdsgroepen

Bevers

5-7 jaar

Bij Scouting heten kinderen van vijf en zes jaar Bevers. Bevers is een speltak met allerlei activiteiten voor de allerkleinsten. Bevers herken je aan hun rode blouse en hun blauwe pet. Verder dragen ze net als alle andere Scouts een das. Zo horen ze er echt bij. Bevers houden vooral van spelen.

Info

Welpen

7-11 jaar

De welpen komen wekelijks bij elkaar. Ze ondernemen samen van allerlei dingen. De welpen spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti leren ze in de jungle tal van junglefiguren kennen. Voor iedereen zijn er interessante dieren te ontdekken.

Info

Scouts

11-15 jaar

Scouts trekken er graag op uit om spannende tochten te lopen en buitenspelen te doen. Ze zijn dan ook regelmatig in de bossen te vinden. Maar ook onderwerpen als vlotvaren, fietstochten, fotografie en sjorren staan op het programma. En zo nu en dan eens een weekendje overnachten in een tent en eenmaal per jaar op zomerkamp met de tent.

Info

Explorers

15-18 jaar

De Explorers (SheRo's) zijn min of meer onafhankelijk van hun leiding, en zij verzinnen dan ook zelf hun programma's. Explorers kanoën op de wildste rivieren en dalen af van de hoogste torens. Het jaarlijkse zomerkamp organiseren ze natuurlijk zelf.

Info

Roverscouts

18-23 jaar

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Als je wilt, kun je doorgroeien tot vrijwilliger.

Info

Plussouts

18+ jaar

Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je naast roverscout (jeugdlid) ook plusscout worden! Als plusscout lever je een actieve bijdrage aan de vereniging, bijvoorbeeld door je kennis over te dragen tijdens evenementen of trainingen, mee te werken.